szerző:
Kaufmann Balázs - Tóth Richárd
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal az országgyűlési választások előtt az volt a célunk, hogy találjunk olyan választókerületet, ahol nem borítékolható a Fidesz győzelme és van esély ellenzéki győzelemre. Baranyában több ilyen csatatér is található, most a Baranya 1-es körzetre fókuszálunk, amelynek nagy részét Pécs városa és annak lakói adják.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az esélyesebb jelöltek közül leültünk beszélgetni az LMP, a Jobbik és a Momentum politikusaival. A független színekben induló, de a baloldali pártok támogatását élvező egykor fideszes Mellár Tamás előbb igent mondott a megkeresésünkre, ám érkezésünkkor lemondta az interjút. Azt mondta, a Közös Ország Mozgalom korábbi vitafórumán mindent elmondott.

A Fidesz jelöltje, Csizi Péter pedig némi gondolkodás után úgy döntött, nem él a lehetőséggel, hogy elmondja, tart-e az áprilisi fiaskótól. Hogy miért vált csatatérré a pécsi körzet, arról a jelölteken kívül Babos Attilával, a SzabadPécs munkatársával is beszélgettünk.

Egyebek között Pécs fejlődéséről, hatalmas adósságáról, a pécsi kormányváltó hangulatról és a jövőről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?

Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?

Trump kivonta az összes katonáját Szomáliából

Trump kivonta az összes katonáját Szomáliából

Budapesten találkoztunk a régi és ritka Porschéval, amin két tanksapka fedél van

Budapesten találkoztunk a régi és ritka Porschéval, amin két tanksapka fedél van