szerző:
Kaufmann Balázs - Tóth Richárd
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal az országgyűlési választások előtt az volt a célunk, hogy találjunk olyan választókerületet, ahol nem borítékolható a Fidesz győzelme és van esély ellenzéki győzelemre. Baranyában több ilyen csatatér is található, most a Baranya 1-es körzetre fókuszálunk, amelynek nagy részét Pécs városa és annak lakói adják.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az esélyesebb jelöltek közül leültünk beszélgetni az LMP, a Jobbik és a Momentum politikusaival. A független színekben induló, de a baloldali pártok támogatását élvező egykor fideszes Mellár Tamás előbb igent mondott a megkeresésünkre, ám érkezésünkkor lemondta az interjút. Azt mondta, a Közös Ország Mozgalom korábbi vitafórumán mindent elmondott.

A Fidesz jelöltje, Csizi Péter pedig némi gondolkodás után úgy döntött, nem él a lehetőséggel, hogy elmondja, tart-e az áprilisi fiaskótól. Hogy miért vált csatatérré a pécsi körzet, arról a jelölteken kívül Babos Attilával, a SzabadPécs munkatársával is beszélgettünk.

Egyebek között Pécs fejlődéséről, hatalmas adósságáról, a pécsi kormányváltó hangulatról és a jövőről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!