Windisch Judit
Windisch Judit

A Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom 32 körzetben indít jelöltet, ott is, ahol a majdnem szövetséges DK-nak nagyon fájhat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

31 jelöltet indít a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom a választáson, ők mindannyian elkezdték az aláírásgyűjtést. Akkor válnak hivatalos jelöltté, ha összeszednek 500 érvényes aláírást. Végignéztük a listát, a MoMa több olyan helyen is elindulna, ami esélyes a baloldal számára, vagy megnyerték 4 éve.

Bokros Lajos pártelnök például Oláh Lajos DK-s politikussal szemben indul. Oláh 2014-ben egyéniben nyert a választáson. A fővárosi 7-es választókerületben is lesz jelöltjük, ahol a szocialista Hiszékeny Dezső futott be négy éve.

Tovább kavarnák a helyzetet a Budapest 11. választókerületében, Újpesten, ahol az MSZP–DK-megállapodás értelmében a DK-s Varju László indul, emiatt kilépett az MSZP-ből az időközi választáson győztes Horváth Imre, és szocialista forrásunk úgy tudja, ő is elindul a körzetben, függetlenként. Ezt a helyi jegyzőtől próbáljuk megtudni, akit egyelőre nem értünk el, de Horváth a Facebook-oldalán már kampányol.

A szintén győztes szegedi választókerületben is állítanak jelöltet, ott a szocialista Szabó Sándorra Szabó Zsolt Sándor indul a MoMától.

Az LMP-nek is fontos körzetekben is állítanak jelöltet, ott, ahol a két társelnök indul, Budakeszin és Szekszárdon.

A teljes listát itt tudják megnézni, hamarosan beszélünk Bokros Lajossal is.

A MoMa a DK-val indult volna közös listán, azonban a párt úgy érzte, a DK átverte őket a tárgyaláson. DK-s forrásunk ugyanakkor azt mondta, ők nem ajánlottak közös listát, mert Bokrosék pártja nem hozott volna annyit a választáson. Bokrosnak ugyanakkor nem volt más esélye: ha nem akarja, hogy a pártja megszűnjön, muszáj próbálkoznia a választáson. Akkor ugyanis törlik a pártot a nyilvántartásból, ha két választáson nem indul el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fáról leesett gyümölcs

Fáról leesett gyümölcs

Elektromos triciklikkel erősít a posta

Elektromos triciklikkel erősít a posta

Ennyibe kerülhet majd az első 5G-s telefon Európában

Ennyibe kerülhet majd az első 5G-s telefon Európában

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Ritka leletet találtak a régészek Izraelben: szokatlan, hogy túlélte az évszázadokat

Ritka leletet találtak a régészek Izraelben: szokatlan, hogy túlélte az évszázadokat

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé