szerző:
hvg.hu

Meglepetésre számít a Jobbik elnöke az áprilisi parlamenti választáson.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Még nem döntött a Jobbik arról, megszavazza-e az Országgyűlés előtt levő Stop Soros törvényt – erről Vona Gábor, a párt elnöke beszélt az Indexnek adott interjúban. Mint fogalmazott „Egyelőre próbáljuk értelmezni, mi a célja ennek, és ez már önmagában nagy feladat. Hogy túl a propagandisztikus célokon, van-e ennek valami józan ésszel értékelhető jogalkotói szándéka, vagy csak a kampány hevében, netán a migránsok eltitkolt betelepítése vagy az Elios-botrány miatt született kétségbeesett ötlet-e.”

Azt világossá tette, hogy a civil szféra ellehetetlenítését nem támogatja a Jobbik, azt viszont igen, ha „a működési átláthatóságukról, a társadalmi szándék tisztaságáról van szó”. Szerinte azonban inkább itt arról van szó, hogy ha a Fidesz kormányzati eredményt nem tud felmutatni a kampányban, akkor próbálkozik mással.

Az Index megkérdezte azt is, mit vár Vona Gábor az április 8-i országgyűlési választástól. A pártelnök azt mondta, kudarc lesz a számukra, ha nem sikerül túllépni a 2014-es eredményt, de ez nem jelenti azt, hogy akkor a párt visszafordul a korábbi radikális irányban. „Ez sem a néppártosodás kudarca, hanem a néppártosodás módjának a kudarca lenne” – érvelt a politikus, aki hozzátette: tartja magát ahhoz a korábbi nyilatkozatához, hogy ha nem nyer a párt, lemond. „Hogy utána mi lesz velem, azt majd eldönti a párt és én” – fogalmazott, de azt is mondta, hogy meglepetésre számít, mivel a Fidesz szerinte az összeomlás szélére jutott.

Simicska Lajossal kapcsolatban kiemelte, hogy a vállalkozó és Orbán Viktor közötti vitának ő is "elszenvedő alanya". Az viszont tetszik neki, hogy szembeszáll a kormányfővel: "Azt gondolom, Simicska Lajosnak sokkal egyszerűbb lenne fogni a vagyonát, és azt mondani Viktornak, hogy hagyjuk egymást békén, ennyivel én szívesen eléldegélek. De nem ezt teszi, hanem valamiért harcol, és ez jelent valamit. Mások élveznék a vagyont, ő folytatja a küzdelmet. Ha valóban úgy gondolja, hogy felelőssége van az ország demokratikus útra való visszatérésében, nos, az nekem tetszik."

További részletek az Index interjújában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

A mémgyárosok megfejtették Orbán furcsa, hajlongós fotójának titkát

A mémgyárosok megfejtették Orbán furcsa, hajlongós fotójának titkát

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

A Chrome-bővítményeket is telepíthetjük majd a Microsoft új böngészőjéhez

A Chrome-bővítményeket is telepíthetjük majd a Microsoft új böngészőjéhez

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba