szerző:
hvg.hu

Az Együtt szerint súlyos választási jogsértés történt Szentendrén, a helyi jegyző vizsgálatot indított az ügyben.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület egyik képviselője, Fülöp Zsolt a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott egy e-mailt, amelyben a szentendrei önkormányzat egyik referense kért tájékoztatást több képviselőtől a kampányban segítő aktivistákról és azok születési idejéről. Fülöp leírta azt is, hogy egy állampolgári jelzés szerint a Fidesz telefonos kampányában a polgármester "pártsemlegesen" az önkormányzat telefonszámáról hívva az embereket azt kéri, a választók szavazzanak a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjére.

Az Együtt szerint ez súlyos választási jogsértés, ezért a helyi választási bizottsághoz fordulnak. A szentendrei jegyző közleményben azt írta, "a nyilvánosságra került levéllel kapcsolatban a tényállás tisztázása és a fegyelmi felelősség vizsgálata folyik". Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hivatal köztisztviselői a hivatásetikai alapelvek és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végezzék a munkájukat, munkaidejükben kizárólag a munkakörükbe tartozó feladatokkal foglalkozzanak, a hivatali infrastruktúrát kizárólag a munkakörükbe tartozó feladatok ellátására használják fel.

A hvg.hu kapott egy jelzést arról, hogy egy Nógrád megyei településen a polgármester az önkormányzati dolgozókat küldte ki aláírást gyűjteni a fideszes jelölt számára, azonban a polgármester ezt cáfolta. Azt mondta, az aláírásokat ő maga gyűjti, amikor van rá ideje. Több helyen felmerült az is, közmunkásokat küldenek ki aláírásokat gyűjteni, ebédidőben. Beszéltünk az egyik ilyen település polgármesterével, aki elismerte, egy közmunkást megkért erre, aki ebédidőben, szívességből végezte el a feladatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!