szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ebből vagy plakátkampány vagy nemzeti konzultáció lesz, ha az eddigiekből indulunk ki.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A külgazdasági és külügyminiszter javaslatot tett arra, hogy a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. Szijjártó Péter egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az emberek figyelmét fel kell hívni, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat.

Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó, és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést – magyarázta.

A külügyminiszter kijelentette: fenntartjuk a jogot, hogy mi magyarok dönthessük el, kit engedünk be az országba, és kivel akarunk együtt élni, ezért "mindig küzdeni fogink, hogy ne mások mondják meg, kivel éljünk együtt a saját hazánkban".

A kormány legújabb céltáblája az ENSZ. Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa hétfőn Genfben az ENSZ 37. közgyűlésén elmondott beszédében Orbán Viktort is megemlítette, ráadásul nem is a legszebb jelzők közepette. Al-Husszein arról beszélt, hogy az elnyomás ismét divatba jött, az alapvető szabadságjogok a világ minden táján visszaszorulnak, és a szégyenérzet is visszaszorulóban van,

Az idegengyűlölők és a rasszisták Európában már nem is feszengenek – mint Orbán Viktor Magyarországon, aki korábban a hónapban azt mondta, "nem akarjuk, hogy a színünk keveredjen másokéval". Nem tudják, hogy mi történik a kisebbségekkel az olyan társadalmakban, amelyekben a vezetők etnikai, nemzeti vagy faji tisztaságot akarnak?

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk