szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fa nyílászárók nem fogják fel a hideget a Makovecz Imre tervezte Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban.

Az iskola egy végzős diákja írt erről az RTL Klub Híradójának, levelében az olvasható: "mindennap téli kabátban ülök az összes órámon és takaróval járok, annyira elviselhetetlen a hideg az iskolában".

Az intézmény vezetése nem nyilatkozott a stábnak, a fenntartó írásban válaszolt a kérdéseikre. Azt közölték, hogy egyes tantermekben a hőmérséklet valóban nem érte el a kívánt szintet, ezért a tankerületi központ hősugárzókat küldött az intézménybe.

Azt is írták, hogy nyárra az önkormányzattal közösen az iskola komplex felújítását tervezik, ennek összköltsége 400 millió forint. Rendbe hozzák a tetőt és annak szigetelését, és kicserélik a nyílászárókat meg a fűtési rendszert.

Ahogy korábban megírtuk, az egyik szombathelyi iskolában is gondot okozott az extrém hideg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!