szerző:
hvg.hu

Vitába keveredett egy aláírás miatt a Kétfarkú Kutya Párt és a DK, megszólalt az aláíró is, akinek elmondása alapján tényleg visszaélt adataival a Gyurcsány vezette párt Szentendrén.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán közölte, egyik "passzivistájuk", Zsuzsi a szentendrei LMP-s és kutyapártos egyéni jelöltet támogatta aláírásával, azonban neve négy további párt aláírásgyűjtő ívén szerepelt. A három ismeretlen párt mellett ott van a Demokratikus Koalíció is, amely a nő állítása alapján alapján visszaélést követett el.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, a nő februárban e-mailben jelentkezett a párt helyi szervezeténél, hogy aláírna a jelöltjüknek - onnan tudják, hogy ugyanarról a nőről van szó, mert a Kétfarkú Kutyapárt az eredeti posztban kiadta a nő azonosítóját is, amit megadott a DK-nak is -, az erről szóló levélváltás még megvan, Molnár szerint "bizonyító erejű." A DK felvette a kapcsolatot a Kutyapárttal, és kikérte magának, hogy manipulációval vádolták meg.

A párt az erről szóló közleményét bekommentelte a Kutyapárt Facebook-oldalára is, ahol azonban jelentkezett maga az érintett is, aki azt írta, e-mailben megadta ugyan az adatait a DK-nak, de mivel nem tudtak neki helyszínt mondani, ahol ténylegesen aláírhat a pártnak, ezért végül nem írta alá az aláírásgyűjtő ívüket.

A nő reakciója miatt ismét megkerestük a DK-t, amint reagálnak, a cikket frissítjük.

Egyre több hamis aláírást találnak, az egyik bátor párt Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnökének nevével és aláírásával is visszaélt. A Kutyapárt egyébként mindenkit arra buzdít, hogy az illetékes jegyzőjénél kérje ki a listát, hogy mely jelöltek ajánlóívén szerepel a neve és elvileg az aláírása, mert egy másik aktivistájuk neve például négy különböző jelöltnél szerepelt, és egyiknek sem írt alá. Hogy hogyan lehet ezt kikérni, arról itt egy tájékoztató.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!