szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécs "egyik régi, nagyhírű" kerületéből jelentkezett döbbent hangvételű videóval. A videót a miniszter szerint a Facebook törölte, Lázár várja, hogy visszaállítsák azt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A videóról a hvg.hu is beszámolt, a nyilvánvalóan kampánycélból bécsi tudósítónak felcsapó Lázár János szerint Ausztriában hétszázezerrel nőtt a bevándorlók száma, akiknek a nagy része éppen abban a kerületben telepedett le, ahol ő is megfordult most.

Állításait alátámasztandó közölte azt is: próbált néhány embert megkérdezni arról, hogy érzik magukat Bécsben, de nem kapott választ, mert a megszólítottak nem beszéltek németül. Szerinte ilyen lehet később Budapest is, "ha az ellenzéki pártok beengedik a bevándorlókat".

De, ahogy az Index arra felhívja a figyelmet, a videó eltűnt Lázár Facebook-oldaláról. Később a miniszter bejegyzésében azt írta:

Tisztelt Felhasználók! A bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom, hogy ez sérti a szólásszabadságot és a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezen bejegyzésemmel is arra kérem a Facebook adminisztrátorait, hogy a videót tegyék újra elérhetővé.

Itt azonban elérhető:

Illetve Mészáros Lőrinc tévéje, az Echo TV és az Informátor stábja is büszkén hirdeti:

Lázár Jánossal Bécs Favoriten kerületében beszélgettünk a migrációról. Ebben a városrészben már többségben vannak a bevándorlók.

 

Lázár oldaláról a legfrissebb videó arról szól, hogy a határról jelentkezve mondja, Bécsbe tart.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!