szerző:
hvg.hu

A bulvárlap Hadházy hobbijáról, a repülésről írt lejárató cikket, a politikus azt mondta, az állatorvosi fizetéséből gazdálkodta ki az erre való pénzt.

Szerdán a Bors arról írt, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy "családi ház árát költötte luxushobbijára", amely történetesen a repülés, ehhez pedig idézték Hadházy repülési naplóját, amely szerint 2016 végéig összesen 350 órát töltött a levegőben.

Hadházy a Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban azt írta, egy hónapja az autójából ellopták a pilótatáskáját, ebben szerepeltek azok az adatok, amelyek az Andy Vajna által tavaly szeptemberben megvásárolt Bors cikkében is megjelentek. 

A Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában csütörtök reggel az LMP-s politikus azt mondta, vagy az őcsényi repülőtértél, vagy Szekszárd főterén lophatták el a táskáját, amelyet bennehagyott a kocsijában néhány órára, amikor pedig visszament érte, már nem volt ott. Hadházy kijelentette,

lopott információt közöltek le a Borsnál.

Azt is elmondta, az ellopott dokumentumok egy része pótolható, mert ki lehet őket kérni újra, de a repülési naplója pótolhatatlan. Hozzátette, valóban 350 órát repült, 2004 óta foglalkozik ezzel, de az állatorvosi szakmából jövő jövedelme egy részét – a felesége szerint valóban túl sokat – fordította arra, hogy megszerezze a pilótáknak szükséges jogosításokat.

"Nem sok pénzem volt rá, én nem loptam úgy, mint a fideszes kollégák, vagy egyáltalán nem loptam, ezért lassan jöttek össze a papírok, és már picit öreg vagyok ahhoz, hogy ebben a szakmában elhelyezkedjek" – fejtette ki Hadházy a műsorban. A Facebook-oldalán azt is elárulta, hogy még felvételizett is légitársaságnál, ahol a szakmai és pszichológiai felvételije nagyon jól sikerült, végül a személyzetis tanácsolta el talán a politikai szerepvállalása, talán a kora miatt.

Azt is elárulta, hogy a legtöbbet kisebb kétszemélyes, 40-50 éves repülőkön szokott repülni, de nincs saját repülője, és elég ideje sem a hobbijára, általában nem tudja megrepülni azt az évi 12 órát, amitől nem kellene évente újra vizsgáznia.

Hadházy a Facebookon azt írta, perre megy a lejárató cikk miatt, és a lopás miatt is feljelentést tesz a cikk alapján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!