szerző:
hvg.hu

A miniszter szerint nem az aláírást másolókkal van a baj, ő kamupártnak a Momentumot, a Párbeszédet és az Együttöt tartja. Erre válaszolt a Momentum.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Kósa Lajos szerint a "kamupárt" kifejezést inkább azokra az ellenzéki pártokra, például a Párbeszédre, a Momentumra vagy az Együttre használná, amelyek hamisan azt a látszatot keltik magukról, hogy komoly társadalmi támogatottság áll mögöttük.

Hajnal Miklós a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében azt írja, a kamupártok legfőbb jellemzője, hogy a választási rendszer hibáit kihasználva az adófizetők pénzét önmagukra költik. Hajnal azt mondja, például így:

Ezek alapján a Fidesz a legnagyobb kamupárt. A Momentum ezzel ellentétben eddigi összes eredményét – például 62 295 ajánlását is – egyetlen adóforint nélkül érte el.

Az Együtt is reagált. Visszautasítják Kósa Lajos kijelentéseit, szerintük a Fidesz tudatosan szétveri a választási rendszer működését azzal, hogy engedi a hamis aláírásokkal pénzt lopó kamupártok tobzódását. „Közel 8 milliárd forintjába fog ez az adófizetőknek fájni.  Kósa Lajos és a többi fideszes politikus ne az Együttet és támogatóit sértegesse, hanem tegyen inkább végre a választási csalások ellen, amit a kamupártok követnek el országszerte.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott