szerző:
hvg.hu

Esős lesz a hétfő, de 15-19 fok lesz.

Békés és Csongrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ebben a két megyében kialakulhat ma heves zivatar.

Az országban hétfőn reggel többfelé eshet, majd napközben a változóan felhős-napos időben záporok, a keleti és déli tájakon zivatarok alakulhatnak ki. Erős lesz a délnyugati szél. A zivatarokat viharos széllökések és apró szemű jég is kísérhetik. Délutánig a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések főként a Nyugat-Dunántúlon helyenként elérhetik a 60-70 km/h-t. Reggel a délkeleti országrészben is számítani lehet esetleg 60 km/h-t meghaladó széllökésre.

Délután általában az ország délkeleti felén, északkeleten, kisebb mértékben az északnyugati határnál labilizálódik a légkör. Legjobb eséllyel a Dél-Alföldön, Baranyában elszórtan zivatarok kialakulása várható. Egy-egy hevesebb zivatar is esetleg kialakulhat 70-90 km/h körüli szélrohammal és jégesővel. A délnyugat felől északkelet felé több hullámban gyorsan áthelyeződő zivatarok a Tiszántúlon estefelé várhatóan lecsengenek – írta az OMSZ.

Napközben 15-19 fokot mérhetünk.

Kedden feltámadó nyugati-északnyugati széllel, záporokkal hidegfront vonul át, délen, délnyugaton ismét kialakulhat zivatar. A hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, délután 12-16 fok várható.

Hétfőn nem érkezik front térségünkbe, ugyanakkor a melegfrontra érzékenyeknél migrén léphet fel. Jelentkezhet alvászavar, fáradtság és tompaság. Az ízületi gyulladások is erősödhetnek, csökkenhet a koncentrálóképesség. Emellett fejfájás, a szeles országrészekben ingerültség jelentkezhet.

A kellemes hőmérsékletű tavaszi időben ugyanakkor érdemes kimozdulni a szabadba. Öltözzünk rétegesen, fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!