szerző:
hvg.hu

Az országos listát állító pártok egy tagot delegálhatnak a Nemzeti Választási Bizottságba a választások tisztaságának megőrzése érdekében.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Momentum tudott országos listát állítani, ezért közleményben jelentették be, ők G. Szabó Dánielt delegálják az NVB-be. „A Momentum G. Szabó Dániel jogi vezetőt, az Átlátszó és az Index korábbi munkatársát bízta meg hétfőn a bizottsági munkával. G. Szabó Dániel az ELTE jogi karán, majd a Közép-európai Egyetem (CEU) összehasonlító alkotmányjogi képzésén végzett. A Momentumhoz a Magyar Helsinki Bizottságtól érkezett, ahol a szabálysértési rendszerrel és a magyar jogállam helyzetével foglalkozott” – áll a közleményben.

„Addig fogjuk ütni ezt a rendszert, amíg össze nem roppan. Dániel a Nemzeti Választási Bizottságban is a tiszta választásokért, a kamupártok visszaszorításáért fog küzdeni” – kommentálta G. Szabó megbízását Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!