szerző:
hvg.hu

„Soha egy fillért nem fogadtam el”, mondta. A lelkiismerete tiszta. Facebook-videóban jelentkezett a miniszter.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Magyar Nemzet birtokába került, 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízta valaki, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett, írtuk reggel. Később a hvg.hu kamerája előtt is beszélt a miniszter, akkor mondta, hogy ez a 4,3 milliárd euró (1300 milliárd forint) egy német hölgy öröksége.

Most Facebook-videóban jelentkezik a miniszter, ahol hosszan beszél. Úgy fogalmaz, 2012 őszén kereste fel egy ügyvéd és egy csengeri nő, aki háztartásbeli, nagy összeg tulajdonosa, amit adatokkal és iratokkal támasztott alá. A nő be szerette volna fektetni a pénzt, amire Kósa a magyar állampapírt javasolta, valamint munkahelyteremtő beruházásokra sarkallta.

„Úgy gondoltam, ezzel tudok a legjobban segíteni Magyarországon.”

A megállapodásokat Kósa szerint sokszor átírták, de úgy emlékszik 2016-17 fordulójára már történnie kellett volna valaminek, ha komoly a dolog. De végül semmi nem lett, a miniszter úgy gondolta, megvezették. Soha nem nyúlt a nő pénzéhez, nem rendelkezett felette, banki hozzáférést sem kapott.

„Soha egy fillért nem fogadtam el, az én lelkiismeretem tiszta.”

Ez a nő mindenkitől csak pénzt kért, senkinek sem adott, mondta Kósa. Úgy látja, a történet egy szélhámosság, lejáratási kísérlet. Nem lenne meglepve, ha további dokumentumok kerülnének elő, mert kampány van.

Közben a közjegyzői iroda hallgat Kósa állítólagos 1300 milliárdos megbízásáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

"A prédikációt olyan közvetlenül mondom, mintha pizza és sör fölött ülnénk" - portré Hodász Andrásról, a vlogger papról

"A prédikációt olyan közvetlenül mondom, mintha pizza és sör fölött ülnénk" - portré Hodász Andrásról, a vlogger papról

Távozhat Trump védelmi minisztere

Távozhat Trump védelmi minisztere

Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul