szerző:
hvg.hu

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a „sikeres kormányváltás érdekében” azt a döntést hozta, hogy a nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit arra kéri, lépjenek vissza a Jobbik javára.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben a kisgazdák azt írják, ezek mellett az FKgP tagjait, szimpatizánsait, szavazóit arra kéri fel, hogy mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak. (A választási oldal adatai alapján 13 egyéni jelöltjüket vették nyilvántartásba.)

„Az FKgP azt várja el cserében a Jobbiktól, hogy hajtsa végre a választási programjában ígért igazságszolgáltatási reformot, a magyar vidék felzárkóztatását, a gazdák kiemelt támogatását és váltsa le a mostani kormányt.”

Közleményüket azzal zárják:

A korrupt,a saját népét nyíltan megfenyegető, az önkényuralmat kiépíteni akaró Orbán-kormányt minden áron el kell zavarnia a magyar nemzetnek, amely küzdelemhez az FKgP, mint a Fidesz volt kormánykoalíciós társa ezt az önfeláldozó lépést is hajlandó volt megtenni, és ennek a példának a követésére szólít fel minden ellenzéki pártot és azoknak képviselőjelöltjeit.

A kisgazdák korábban azzal a reménnyel vágtak neki a választásnak, hogy a Jobbikot szorongatják meg, Lattmann Tamás lett volna a miniszterelnök-jelöltjük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!