szerző:
hvg.hu

Szervezze meg az RTL a kampányt, ha attól átláthatóbb lesz, mire megy el a pénz – üzent a pártelnök.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nem tetszik Szepessy Zsoltnak, hogy az RTL Híradójában kamupártnak nevezték az Összefogás Pártot. Monok volt polgármestere – akinek a pártja körül elképesztő kamupárthálózatot találtunk – egy felháborodott nyílt levelet küldött az RTL Klub vezérigazgatójának.

Mint írta, szeretné „végérvényesen nyilvánosan” megcáfolni azt, „hogy az Összefogás Párt egy kamupárt lenne, és csak a kampányfinanszírozás megszerzése lenne a célja”. Ezért azt ajánlotta fel: megbízza az RTL Klubot, hogy szervezze meg a párt teljes kampányát, így majd biztosan tudni fogják, mire megy el a kampánytámogatás.

A Szepessy körüli mikropártokat mi is részletesen bemutattuk. A Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (röviden csak Medete) és a Családok Pártja jelöltjei között is sok az olyan induló, akinek korábban volt kapcsolata az Összefogás Párttal, de a Családok Pártjának egyik nyilatkozni nem akaró jelöltje közvetlenül Szepessyhez irányított bennünket, amikor a pártról akartuk kérdezni. A Medete 78, a Családok Pártja 77, az Összefogás Párt pedig 88 körzetben próbált jelöltet állítani, gyakran családtagok indulnak egymás ellen a választáson.

Szepessy Zsolt már 2014-ben is elindult az Összefogás Párttal. Számottevő eredményt nem ért el, az egész országban 6552 szavazatot szerzett, de a kampánytámogatást nem fizette vissza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Elképesztő kamupárthálózatra bukkantunk a volt monoki polgármester pártja körül

Míg a nagy pártok pénzt és energiát nem kímélve minden lehetőséget megragadnak, hogy a választások előtt elmondhassák fő üzeneteiket, addig néhány bemutatni próbált mikropártnál épp az ellenkezőjét tapasztaltuk. A rejtőzködő, agresszív jelöltek és még rejtőzködőbb pártvezetők mögött egy szürreális, jól felépített hálózat és Szepessy Zsolt volt monoki polgármester sejlik fel. A tét sokmilliós.