szerző:
hvg.hu

A Jobbik is tudni szeretné, hogyan kaphattak levelet Bakondi György fideszes címéről azok, akik nem is adták meg az adataikat a Fidesznek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt napokban külföldön élő magyarok jelezték: Bakondi György fideszes e-mail-címéről kapott 60 millió migránssal riogató és a Fidesz-KDNP mellett kampányoló e-mailt azután, hogy kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

Az érintettek elmondása szerint a Fidesznek nem adták meg adataikat, nem hatalmazták fel őket a kapcsolattartásra. A kormánypárt megkeresései így felvetik a jogszabálysértés gyanúját.

A Jobbik magyarázatot követel Pálffy Ilona egykori fideszes helyettes államtitkártól, a választások lebonyolításáért és a regisztráció során megadott e-mail-címek kezelésért felelős Nemzeti Választási Iroda elnökétől az ügyben – olvasható az ellenzéki párt csütörtöki közleményében.

Egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy a külképviseleti névjegyzékbe vételkor megadott e-mail-címek hogyan kerülhettek a Fidesz birtokába, illetve kiadta-e esetleg az NVI ezeket az adatokat bármilyen módon a Fidesznek, vagy bármely más pártnak, magánszemélynek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!