szerző:
hvg.hu

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Magyarország az elmúlt években nem bevándorló, hanem kivándorló országgá vált – ebben egyetért az összes ellenzéki párt. Az MSZP és a Párbeszéd egy szimbolikus gesztussal is mutatná, mennyire fontos számukra, hogy a "modernkori Trianonnak" tartott folyamatot visszafordítsák.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Ujhelyi István EP-képviselő bejelentése szerint egy reménybeli Karácsony-kormányban kivándorlásügyi kormánybiztos is lesz. A konkrét program kapcsán az MSZP politikusa azt írja, hogy választási győzelmük esetén az általa kidolgozott Hazaváró-program keretében többek között

  • adókedvezményt fognak biztosítani a hazatérőket foglalkoztató munkaadóknak,
  • célzott bérlakás-programot indítanak,
  • szélesre tárják a felsőoktatási intézmények kapuját
  • és kormányzati szintre emelik a kivándorlás ügyét, a külföldön dolgozó magyarok érdekképviseletét.

Jelöltjük is van már a pozícióra. Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták szakértőjének személyében egy olyan fiatal szakembert kért fel Karácsony Gergely kivándorlásügyi kormánybiztosnak, aki személyes életútjának és szakmai tapasztalatának köszönhetően hitelesen tudja majd képviselni a kivándorolt generáció ügyét – adta hírül Ujhelyi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!