szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Senki sem fenyegethet vagy zsarolhat a közmunkával, mert azt nem egy párt adja hanem az állam - írja a közmunkásoknak címzett Facebook bejegyzésében a roma jogvédő.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Setét Jenő roma jogvédő aktivista - aki a közelmúltban nekiment Lázár János miniszternek a romák intergációjának kudarcával kapcsolatban tett kijelentései miatt, most a közmunkásokat igyekszik szavazásra buzdítni. "A ti szavazatotok pont annyit ér mint bárki másé, azaz személyenként egyet" - írja.

Facebook posztjában öt pontba szedte mondandóját: 

1. Ne féljetek bátran szavazni!
2. Közmunka akkor is volt amikor nem a Fidesz volt hatalmon, igazából 1990-től mindig is volt!
3. Nektek is jogotok van titkosan, befolyástól mentesen szavazni!
4. Senki sem fenyegethet vagy zsarolhat titeket a közmunkával, mert azt nem egy párt adja hanem
az állam!
5. Senki sem kényszeríthet titeket hogy melyik pártra szavazzatok vagy ne szavazzatok, mert az bűncselekmény és jogotokban áll feljelentést tenni az ilyen ellen!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!