szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon nem tesztett az ajánlat, amit kaptak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Az MSZP 3:27-es ajánlatot tett az LMP-nek" - írta Ungár Péter elnökségi tag a Facebook oldalán. Karácsony Gergely MSZP-P miniszterelnök-jelölt kedd este jelentette be, négy helyen lépnének vissza, Csepelen az Együtt, három helyen az LMP javára. Cserébe annyit kért, hogy a két párt minden, a többi baloldali párt számára esélyes körzetben lépjen vissza. Karácsony konkrét számot nem mondott, de utalt a pártok támogatottsága közti különbségre. Az ajánlatban benne volt Szekszárd, ahol az LMP társelnöke, Hadházy Ákos indul.

Ungár Péter szerint

"Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz."

Ungár hangsúlyozza, hiába beszél arról Karácsony, hány helyen lépett vissza az MSZP-P, az igazság az, hogy csak a DK javára léptek vissza (a koordináció miatt), más javára nem. Ungár szerint az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét.

"Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni."

Ungár szerint bebizonyították, hogy nem a kormányt akarják leváltani, hanem minél több politikusnak akarnak még négy évet szerezni. "Ez a párt a túlélésre játszik, másra nem."

Ungár azzal zár, hogy ezennel a "bohózatot" lezártnak tekintik.

Egy másik LMP-s is kiakadt, aki viszont névtelenséget kért.

"Ez egy marhaság, komolytalan Karácsony Gergely ajánlata."

A visszalépéseknek szerinte a támogatottság arányában van értelme, azt nem várhatja el senki, hogy az LMP adott esetben 25 helyen visszalépjen 3-4 helyért cserébe. Ezzel túl sok töredékszavazatot buknának el. Azt mondta, az LMP komolyan gondolta, hogy a Jobbikkal együtt 40-50 körzetben lehetne koordinálni, ehhez képest ilyen komolytalan ajánlatot kapnak az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől.

Az Együtt elnöke, Juhász Péter ma éjjel tárgyal Karácsony Gergellyel a csepeli körzetről, ahol Szabó Szabolcs ellen elindult Bangóné Borbély Ildikó. Előzetesen a pártból nem akartak véleményt mondani az ajánlatról, annyit mondtak, az országos listájuk visszavonását Karácsony cserébe nem kérte tőlük, csak azt, hogy az esélyes körzetekben lépjenek vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

A kormánybiztos Czunyiné férje durva kommentcsatába kezdett a Facebookon

A kormánybiztos Czunyiné férje durva kommentcsatába kezdett a Facebookon