szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fekete-Győr András egy sajtótájékoztatón kapott kérdés során erősítette meg, hogy biztosan lesznek személyi következményei annak, ha pártjuk nem jut be a parlamentbe a vasárnapi voksoláson.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Négy, teljesen más pártból érkező momentumossal tartott csütörtökön sajtójékoztatót Fekete-Győr András, ahol elsősorban arról esett szó, szerintük miért érdemes a pártra szavazni, de az Azonnali tudósítása szerint az is szóba került, mi történik, ha a párt nem kap elég voksot.

Fekete-Győr ezzel kapcsolatban azt mondta, ha nem jutnak be a parlamentbe, annak biztosan lesznek személyi következményei, egyedül annak mikéntje a kérdéses.

Ha valóban így alakul, a pártelnök szavai szerint a júniusban tartandó tisztújítást előrébb hoznák, az eseményig pedig egy ügyvivő testület folytatná a munkát, melynek tagjai Fekete-Győr reményei szerint a jelenlegi elnökségből állnának.

A pártelnököt arról is kérdeztek, hogy mindezt kurdarcként élnék-e meg. Fekete-Győr erre azt mondta,

ez egy nagyon jó kérdés, hogy az kudarc-e. Bennem kudarc lesz, de nagyon sok momentumos már egy pár százalékos, 3-4 százalékos eredményt is nagyon pozitívan élne meg. Nem tudom, hogy ez hogy van a Momentumban most. Össze-vissza hisz mindenki mindenben.

Az abszolút kudarc kapcsán azt mondta, csak az egy százalék alatti eredményt tekintenék annak, de erre nulla százalék esélyt lát. "De még egyszer mondom: én úgy vagyok vele, hogy annyi munkát tettünk bele az elmúlt egy évben ebbe a mozgalomba, hogy kudarc lenne, ha ezt a munkát nem díjaznák 250-300 ezren, és nem kerülnénk be a parlamentbe."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A Momentum nyilvánosságra hozta a Medgyessy-bizottság egykor titkos aktáit

Megtettük azt, ami egy ellenzéki pártnak sem sikerült az elmúlt 8 évben: elkezdtük a politikai elit ügynökmúltjának feltárását. Szerintünk ez a rendszerváltás befejezésének első lépése - mondta Soproni Tamás, a Momentum kampányfőnöke, miután a párt bejelentette, az ungynokaktak.hu oldalon nyilvánosságra hozták a 2002-es Medgyessy-bizottság titkosított aktáit.

Vízágyúval oszlatta a tüntetőket a rendőrség Minszkben

Vízágyúval oszlatta a tüntetőket a rendőrség Minszkben

Súlyos biztonsági rés tátongott az Instagramon

Súlyos biztonsági rés tátongott az Instagramon

Két évet kapott első fokon a taxis, aki afgánokat fuvarozott a határhoz

Két évet kapott első fokon a taxis, aki afgánokat fuvarozott a határhoz