szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon lelassult az online ügyintézés a határidő lejárta előtt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Pénteken 16 óráig lehet jelezni, ha valaki az országgyűlési választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni. Ezt egyebek mellett online is lehet kérni a választás.hu oldalon, az azonban órák óta csak döcög, meglehetősen nehéz rajta az ügyintézés.

A választási iroda rendszere időnként ezt a hibaüzenetet dobja fel: „A rendszer belső, technikai hiba miatt nem tudta teljesíteni a kérését. Kérjük, próbálja újra a műveletet!”

Az iroda szóvivője a 444.hu-nak azt mondta, a probléma oka az, hogy az utolsó napon több tízezren kérnek átjelentkezést, ez pedig lelassítja az online ügyintézést.

Listár Dániel azt javasolja a választóknak, hogy folyamatosan próbálkozzanak, várják ki a hosszabb válaszadási időt.

Az átjelentkezést személyesen is meg lehet ejteni a lakóhely szerint illetékes választási irodában, a kérelmeket helyben el is bírálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az NVI keddtől ellenőrzi a beérkezett levélszavazatokat

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) keddtől ellenőrzi a beérkezett levélszavazatok választót azonosító nyilatkozatait. Eddig csaknem háromezer levélszavazatot adtak le, ebből 818-at külképviseleteken; 2070 szavazatot levélben juttattak vissza az NVI-hez.

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot