szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz frakcióvezetője örül a magas részvételnek, szerinte ez jelzi, hogy Magyarországon működik a demokrácia.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely frakcióvezető értékelte kevéssel hét után a részvételi adatokat. Azt mondta, nagyon örül a magas részvételnek, mert ez azt jelenti, hogy Magyarországon működik a demokrácia, a magyar választók gyakorolni akarták a demokratikus jogaikat.

Az óriási érdeklődés Gulyás szerint azt is jelenti, ahogy a következő Országgyűlésnek erős legitimációja lesz. Szerinte arra is esély van, hogy a rendszerváltás óta a legmagasabb választási részvétel volt a mostani, ami Magyarország, a magyar demokrácia közös sikere. Megemlítette, hogy bár a voksolás alatt voltak szabálytalanságok, azt üdvözölte, hogy a választási eredményeket befolyásoló esemény nem történt.

A rövid tájékoztatója után valósággal megrohamozta a sajtó Gulyást, aki rutinosan hárította a Fidesz esetleges vereségére, illetve kisebbségi kormányzásba szorulására vonatkozó kérdéseket, leginkább azzal, hogy várjuk meg a végleges eredményeket, de meglepő módon azt mondta: „A mi célunk, hogy stabil, abszolút többséggel száz mandátummal mi alakíthassunk kormányt, e fölött minden mandátum megtisztelő választói bizalom és ajándék.”

A Fidesz valamely politikusa legközelebb a végleges részvételi adatok ismeretében nyilatkozik majd. A Fidesz eredményváróján egyébként óriási médiaérdeklődés van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Nem sokon múlt, hogy nem zuhant a mélybe a kamion

Nem sokon múlt, hogy nem zuhant a mélybe a kamion

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék