szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közelít a részvétel a sokak által belengetett 70 százalékhoz, este 7-ig még leadhatja a voksát, aki még nem tette meg, de szeretné.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Korábban nem az ötórás, hanem az öt óra harminc perces adatokat közölték. 2014-ben 17:30-kor 56,77 százalékos volt a részvétel, 2010-ben az első fordulóban 59,28. 2006-ban (szintén első forduló) 61,72, 2002-ben (szintén első forduló) 65,56.

Most 5 órakor a részvétel aránya 63,21 százalék volt.

Vagyis 4 977 880 ember járult az urnákhoz 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A részvételi arány 17 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 66,71 százalék, ami 136 535 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt, 58,86 százalék, ebben a megyében 250 921-en voksoltak.

A fővárosban a szavazók 67,28 százaléka, 916 067 választópolgár adta le szavazatát 17 óráig.

Ma 15 órakor is kimagaslóan magas volt a részvétel, 53,64 százalékos. A részvételi adatok azt mutatják, a mozgósítás sikerült, a sorsdöntő kérdés csak az, melyik tábor lesz aktívabb. 18:30-kor még közöl egy részadatot a Nemzeti Választási Iroda, utána már csak a részvételi végeredményt tudatják, illetve elkezdik feldolgozni a szavazatokat és jönnek az eredmények.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Meglehet a részvételi rekord: 17 óráig 63,21%-os a részvétel – percről percre

A 2018-as választási kampány talán legfontosabb üzenete a jelek szerint csont nélkül megy át: el kell menni szavazni! A részvételi adatok azt mutatják, a mozgósítás sikerült, a sorsdöntő kérdés csak az, melyik tábor lesz aktívabb. Kövesse a választás napjának eseményeit, majd este az eredmények alakulását a hvg.hu percről percre tudósításával.

Az összes bérlet elfogyott az FTC Bajnokok Ligája hazai csoportmérkőzéseire

Az összes bérlet elfogyott az FTC Bajnokok Ligája hazai csoportmérkőzéseire

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja