szerző:
hvg.hu

A férfi többször bántalmazta, ököllel és székkel is ütötte, ezután megerőszakolta cellatársát.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az előzetes letartóztatásban lévő győri férfi a tavalyi év elején megverte, kifosztotta és megerőszakolta cellatársát egy Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

A vád szerint mindkét férfi előzetes letartóztatás miatt került be a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol 2017. február 20-án közös zárkát kaptak.

A zárkában a vádlott már a következő éjszaka kivette az alvó sértett párnája alól a szekrényének a kulcsát, majd a szekrényből eltulajdonította a sértett több dolgát: tisztálkodási szereket, dohányzáshoz szükséges eszközöket, ruhaneműt.

A vádlott a közös zárkában a fogvatartásuk elejétől kezdve többször bántalmazta a sértettet, ezeket az eseteket edzésnek nevezte.

A negyedik naptól kezdve már szexuális kapcsolatot is szeretett volna a sértettel, aki ezt határozottan elutasította. Az elutasítás miatt a vádlott ekkor kitartóan bántalmazta a sértettet, őt kézzel és egy székkel is többször megütötte, megrugdosta.

Miután a sértett a bántalmazástól erejét veszítette, a vádlott több féle szexuális aktusra is rákényszerítette a csaknem magatehetetlen sértettet. Az aktusok után a vádlott még újra többször megütötte a sértettet.

A sértett a bántalmazások következtében számos zúzódásos sérülést szenvedett el, amelyek könnyű sérülésnek minősülnek, azonban a bántalmazás súlyosabb, csonttöréses sérüléseket is okozhatott volna.

A sértett kiszolgáltatott helyzetének az vetett véget, hogy a körletfelügyelők még aznap észlelték a sértett sérüléseit és őt orvosi ellátásban részesítették, míg az elkövetőt elkülönítőbe helyezték.

Az ügyészség a vádlottat három bűncselekménnyel: szexuális erőszakkal, kifosztással és minősített testi sértéssel vádolja. Vele szemben akár tizenkét év szabadságvesztés is kiszabható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!