szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik már készíti elő az újrászámláláshoz a beadványokat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Jobbik közleményt adott ki, amelyben felszólítja a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálja ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést és észrevételt, ugyanis több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények.

Megemlítik az ellenzéki szavazatok feltételezhető "kreatív könyvelését" is, és példaként Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörét hozzák, ahol bár egyéniben a Jobbik jelöltje 35 szavazatot kapott, listán egyet sem, ellenben az egyik kamupárt, a Net Párt 66 szavazatot gyűjtött. A Jobbik szerint a rájuk adott listás szavazatokat könyvelték a Net Párt neve mellé.

©
©

A Jobbik ezért rendszerszintű hibákról és visszaélés gyanújáról beszélt, és közölték, elvárják, hogy a Nemzeti Választási Iroda rövid időn belül vizsgálja ki a panaszokat és adjon megnyugtató válaszokat.

"A Jobbik folyamatosan vizsgálja a további adatokat, s egyben előkészíti az újraszámlálást elérő jogi beadványokat" – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbán: Szorítunk Trump újabb győzelméért

Orbán: Szorítunk Trump újabb győzelméért

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott