szerző:
hvg.hu

Az elnökségnek vissza kell fizetnie a kampányra kapott közel 200 millió forintos állami támogatást. Juhász szerint öt ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben, de nem adják fel.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mint korábban megírtuk, 190 millió forintot kell visszafizetnie az Együttnek, miután a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot. Juhászék helyzetét nehezíti, hogy a kampánytámogatásra kapott összeg mellett a Zoom.hu információi szerint 25 millió forint bankhitellel is rendelkeznek, amit szintén a kampány miatt vettek fel. Ezt ugyancsak törleszteniük kell, ahogy a már említett 190 millió forintot is.

"194 milliót kell összegyűjtenünk, ötünknek, az Együtt elnökségének. A kampánytámogatást kell visszafizetnünk, mert MSZP-s emelési javaslatra azt fogadta el a Fidesz, hogy akik nem érik el az 1%-ot, a személyes vagyonukkal feleljenek érte. Így most 5 ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben" – írta keddi Facebook-bejegyzésében Juhász.

Az Együtt elnöke ezután élő videóban bejelentkezve kért segítséget, a vonatkozó posztban pedig személyes bankszámlákat is megadott, összesen öt személyét.

"Azért van öt, mert ez az üzenet nem csak neked szól, aki 1-2-10 ezer forinttal akarsz nekünk segíteni szolidaritásból, hanem azoknak a Soros Györgyöknek is, akik azt is szeretnék, hogy folytassuk. Ugyanis ha összejön a 194 millióra még többlet is, akkor folytatni is tudjuk" – írta.

A bejegyzéshez mellékelt élő videóban Juhász azt mondta, nem adják fel, nem a parlamenti mandátumokért dolgoztak eddig sem, nem a pozíciókra törekedtek, hanem Orbán rendszerének megdöntésére.

Az üzenet annak is szól, aki esetleg nem anyagi módon tudna segíteni. "Ha te irodával segítenél, segíts irodával. Ha könyvelő vagy, segíts a könyvelésben" – sorolta az alternatív lehetőségeket is, hozzátéve, hogy "itt egzisztenciák mennek szét, de ha segítetek, akkor együtt maradunk, és meg fogjuk csinálni".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!