szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beépült Tilki Attila, a Fidesz-KDNP egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelöltjének kampányába a Hír TV oknyomozó műsora. A riport szerint egy férfi ezer szavazót szállított neki és a Fidesznek az ukrán határnál.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Kisbuszokkal szállítottak Ukrajnából szavazókat Magyarországra vasárnap – derül ki a Hír TV Célpont című műsorából, amelynek teljes riportját pénteken 20:30-kor sugározza a csatorna. Az előzetes szerint míg a választás előtti napokban átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőnél, a határőröket felkészítették a vasárnapi rohamra. Ők a stábnak azt mondták, ha szükséges, a kilépő oldalt is megnyitják az érkezők előtt, ez "ki is van adva".

A riportban hallható egy telefonbeszélgetés, amelyben Kilb József, Tiszaújlak korábbi polgármestere azt mondta: "Beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent." Arról is beszélt, hogy a szavazás napján reggel ötkor indul a fuvarokkal, először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel.

"Hogy Beregszászba hányat vittem el? Hát olyan 450-500 volt. Hát itt is, ahogy számolgatjuk, várjál, ahogy számolgatjuk, olyan 250-300 lesz, amit mi csinálunk" – hangzott el.

A stáb hétfő reggel beszélt is a férfival, aki elmondta: belföldön Sonkádon, Kölcsén, Milotán, Kispaládon, Botpaládon, Mándon és Csaholcon fordult egy kisbusszal. "Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas" – hallható a férfi a riportban.

A férfi a határon túl is aktív volt, arra, hogy forgolódik a furgonnal, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat is felfigyelt. "Beregszászban, amikor vittem őket, b*szd meg, hú! Az SZBU annyira nézett, hogy a busszal ott forgolódtam (…). Volt, hogy tizenkettőt beleültettem a nyolcszemélyesbe."

Csak Tiszabecsen 46 százalékkal nőtt a szavazásra jogosultak száma az elmúlt években. A Célpont összesítése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezerrel nőtt azok száma, akik nemcsak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját