szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerinte a Párbeszéd vezetőinek részéről is mutatkozik erre hajlandóság.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az MSZP lemondott elnöke, aki nem indul újra ezért a posztért, hanem beül a frakcióba és dolgozni fog, az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége. A felvétel második felében arról beszélt, hogy az EP-, valamint az önkormányzati választásokra azt javasolja, a Párbeszéddel közösen menjenek neki, amire a P is hajlik.

Mozgalmat szeretne csinálni, ezt szerették volna bejelenteni vasárnap is, de a kétharmad elsöpörte őket, a változás szövetségét meghirdetni, ami alternatívát jelent azok számára, akik nem jobbról akarják legyőzni a Fideszt. Kérdés szerinte, van-e generációs politizálás Magyarországon, látja ennek terepét, utalt a Momentumra – bennük akár egy ifjúsági szervezetet is fel tudna fedezni, el tudna képzelni. Bár, ennek valószínűsége csekély.

Az MSZP-ben és a P-ben is tisztújításnak kell bekövetkezni, ő a mozgalom vezetőjének Karácsony Gergelyt javasolja.

Most még a gyász időszaka van – mondta.

Aztán jön a düh és a harag időszaka, tette hozzá, utána jöhet a normális politikai gondolkodás időszaka.

Röviden kitért arra, hogy a választási vereségben a DK-nak és Gyurcsány Ferencnek, valamint az LMP-nek is van politikai felelőssége. Úgy látja, az LMP különutasságának ideje lejárt, és a DK-nak is el kell gondolkodnia, hogyan tovább.

Szerinte Bősz Anett (Liberálisok) az MSZP-frakcióba ül be, akár helyettes is lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!