szerző:
hvg.hu

Tarolt a Fidesz a határon túli szavazók között, senki más nem érte el még csak az 1 százalékot sem.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Összeszámolta a Nemzeti Választási Iroda a határon túl élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait. Összesen 224 ezer érvényes szavazat érkezett, 96,2 százalék, azaz 216 ezer ember a Fideszt választotta.

Egyetlen más párt sem volt, amely legalább 1 százalékot szerzett volna. Így az is legfeljebb csak érdekesség, hogy a második helyezett az LMP lett, 26 vokssal megelőzve a Jobbikot.

Levélben azok szavazhattak, akik magyar állampolgárok, de nincs magyarországi állandó lakcímük, vagyis a szomszédos országok kettős állampolgárai, valamint azok a kivándoroltak, akik már megszüntették az itteni lakcímüket. Azoknak a szavazatait számolják még mindig, akik úgy hagyták el az országot, hogy még megtartották a magyarországi lakcímüket hivatalosan, valamint azokét, akik a választás napján más városban voltak, mint ahol az állandó lakcímük található, például a budapesten tanuló vidéki diákokét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Dobogó szívet még nem dob ki az orvosi csodagép, de amit igen, annak máris örülhetünk

Dobogó szívet még nem dob ki az orvosi csodagép, de amit igen, annak máris örülhetünk

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Pizzagitár pepperonival

Pizzagitár pepperonival

Álomfunkció került a YouTube-ra

Álomfunkció került a YouTube-ra