szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Választás Bizottság határozata szerint az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szavazókörben megsértették a választási törvényt azzal, hogy több szavazó is dupla egyéni szavazólapot kapott.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kifogásának helyt adott, és megállapította, hogy a Nyírkércs 001. számú Szavazókör Szavazatszámláló Bizottsága megsértette a választási törvényt - szúrta ki az Index az NVB határozatát.

A Kutyapárt azért fordult az NVB-hez, mert a Választás.hu oldalon található jegyzőkönyvi adatok szerint a nyírkércsi szavazókörben az egyéni szavazólapokból a megjelent választópolgárok számánál 12-vel több, míg a pártlistás szavazólapokból 12-vel kevesebb volt az urnában. A párt szerint a jegyzőkönyvi adatok azt bizonyítják, hogy a szavazatszámláló bizottság 12 választópolgár számára két egyéni szavazólapot adott át ahelyett, hogy egy egyéni és egy pártlistás szavazólapot adott volna, ezzel pedig a szavazatszámláló bizottság törvényt sértett. Ez 85 érvénytelen szavazatot eredményezett, ami a szavazóköri eredmény érdemi részét érinti.

A párt kifogását első körben a helyi választási bizottság elutasította érdemi vizsgálat nélkül, mondván nem csatoltak olyan bizonyítékot, ami alátámasztaná a jogsértést. A Kétfarkú Kutya Párt ezután volt kénytelen a Nemzeti Választási Bizottságnál fellebbezni, beadványukban külön felhívták a bizottság figyelmét arra, hogy a Választás.hu-n található adatok megfelelő bizonyítékok. Keresetüknek az NVB helyt adott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

A mobiljaink alapján derítették ki, hogy nem is dolgozunk a szombati munkanapokon

A mobiljaink alapján derítették ki, hogy nem is dolgozunk a szombati munkanapokon

Szezonja van, most tüntet a magyar: 100-ból hárman meg is teszik

Szezonja van, most tüntet a magyar: 100-ból hárman meg is teszik

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat