szerző:
hvg.hu

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók hétfőn este az Orosházi Kórházhoz, miután füstöt észleltek a Sürgősségi Betegellátó Osztályon.

Hétfő este nem sokkal 20 óra előtt füstöt észleltek az Sürgősségi Betegellátó Osztályon. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, gyorsan lokalizálták a helyszínt, így nagy baj nem történt. Mint kiderült, a pincében lévő egyik elektromos berendezés kapott lángra, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre. A kórház Facebook-oldalán közzétett tájékoztatás szerint ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel. A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.

A helyi OrosCafé azt írta: az SBO-ra érkező betegeket más osztályokra irányították, a sürgősségin fekvőket is átszállították ideiglenesen más részlegekbe. Ellátásukhoz több orvost és nővért is berendeltek.

Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás. "Az SBO kedd reggel 8 óráig nem fogad betegeket. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat a békéscsabai Réthy Pál kórházába szállítja, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadják megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel" – mondta a kedd éjjel megtartott sajtótájékoztatón dr. Duray Gergő, az intézmény főigazgatója.

Mindeközben

A Katasztrófavédelem elvileg valós idejű eseménytérképén a tűzoltók kivonulása után két órával sem található semmilyen információ az esetről. Így csak amolyan érdekességként közöljük az oldal alapján, hogy Kapuváron viszont időközben kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete. Ahhoz a tűzhöz a kapuvári hivatásos tűzoltók és a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg, ahogy Megyaszón sem, ahol pedig kerítésnek ütközött egy autó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Vajon hatékony az online terápia?

Vajon hatékony az online terápia?

Amerikai rockbanda készített klipet Hadházyék tüntetésén - videó

Amerikai rockbanda készített klipet Hadházyék tüntetésén - videó

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Tényleg szép lehet majd: újabb koncepcióvideó a Samsung Galaxy S10-ről

Tényleg szép lehet majd: újabb koncepcióvideó a Samsung Galaxy S10-ről