szerző:
MTI / hvg.hu

Brüsszelben járt Soros György, a magyar külügyminiszter meg nyilván nem hagyhatta szó nélkül.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Szijjártó Péter kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége volt, ahol szóba került Soros György brüsszeli látogatása is. A magyar származású milliárdos Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével folytatott megbeszélést, erről Szijjártó úgy vélekedett: két olyan emberről van szó, akik szélsőségesen bevándorláspártiak.

"Tudjuk azt is, hogy mindketten a magyar kormány és a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei" – mondta, hozzátéve, hogy mindketten az újraválasztott kormány bukását óhajtották.

Szijjártó szerint a "Fidesz-KDNP történelmi győzelmet aratott a választásokon, amit Soros György, Frans Timmermans és az általuk támogatott civil szervezetek nem tudnak vagy nem akarnak elfogadni".

A külügyminiszter úgy látja, hogy az a nyomásgyakorlás, ami a magyar kormányt éri a migrációs politikája miatt, továbbra is fennmarad, sőt fokozódni fog. Ugyanakkor Szijjártó szerint a kormány a legerősebb nyomásnak is ellen tud állni.

A tárcavezető arról is beszélt még, hogy az uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozásán szóba került Szíria, és hogy elutasították a vegyi fegyverek bevetését, azt súlyos bűncselekménynek tekintik. Az elkövetők nem maradhatnak büntetlenül – tette hozzá Szijjártó. Elhangzott az is, hogy a politikai és a békés megoldás a cél Szíriában, hogy az elmenekült emberek újra visszatérhessenek és biztonságban élhessenek.

Szijjártó kitért arra is, hogy a szíriai vegyifegyver-létesítmények elleni szombat hajnali amerikai-brit-francia légicsapások egyetlen célja a megtorláson kívül a következő vegyi támadások megelőzése. Szerinte Oroszország szerepe a kérdésben megkerülhetetlen, és a rendezésre tett erőfeszítések akkor tudnak hatékonyak lenni, ha a keleti és a nyugati hatalmak együtt tudnak működni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Dunába csúszott egy autó Szentendrénél – fotók

A Dunába csúszott egy autó Szentendrénél – fotók

Kijött egy új videó a NASA-tól, és nem találunk rá szavakat

Kijött egy új videó a NASA-tól, és nem találunk rá szavakat

Európai Bizottság: Nőtt a hiány Magyarországon

Európai Bizottság: Nőtt a hiány Magyarországon

Hogyan győzzük meg a hallgatóságunkat? A Wall Street igazi farkasa segít!

Hogyan győzzük meg a hallgatóságunkat? A Wall Street igazi farkasa segít!

Rekordmagas felhőkarcoló épülhet hamarosan London szívében – fotók, videó

Rekordmagas felhőkarcoló épülhet hamarosan London szívében – fotók, videó

Százmillió dollárral segíti a hajléktalanokat az Amazon főnöke

Százmillió dollárral segíti a hajléktalanokat az Amazon főnöke