szerző:
hvg.hu

Lefogták, megütötték őket. Egy aktivistát a hírek szerint kórházba kellett vinni.

Újrakezdték a faátültetéseket a Városligetben, ez ellen tüntettek szerda este a ligetvédők – állításuk szerint – bejelentett demonstráción a Dózsa György útnál. Az eseményről készült videofelvételeik tanúsága szerint az építési terület előtt sorakoztak fel, azt akarták megakadályozni, hogy a járművek kihajtsanak.

Amikor a munkagépek megindultak, mellettük több tucat valtonos biztonsági őr is kifelé indult a területről, arrébb tuszkolták a ligetvédőket, dulakodni kezdtek velük, az aktivisták szerint bántalmazták őket.

Az egyik tüntető szerint a rendőrök nem avatkoztak be. Sőt, egy időre el is tűntek a környékről, és csak akkor jelentek meg újra, amikor az összecsapás már megtörtént. A Magyar Narancs úgy tudja, hogy az egyik demonstrálót mentő vitte el a helyszínről.

A 168 Óra videóján jól látszik, ahogy négy biztonsági lefog, a nyakánál és a karjainál fogva visszatart egy tüntetőt, de többeket lökdösnek, taszigálnak, megütnek.

A történtekkel kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket a rendőrségnek és a Valtonnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep