szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt kormányfő levélben gratulált Ilham Alijevnek „újraválasztásához”.

Az azeri állami hírügynökség szerint tegnap levélben köszöntötte Medgyessy Péter, magyar ex-miniszterelnök Ilham Alijevet, Azerbajdzsán gyakorlatilag örökös urát. közzé is tették a dokumentumot, amely szerint Medgyessy „gratulációját szeretné kifejezni az újraválasztás alkalmából”. Mert – ahogy a volt politikus fogalmaz – ez lehetővé teszi, hogy az azeri elnök folytassa „kitűnő és sikeres” munkáját. Medgyessy magát Azerbajdzsán igaz barátjának titulálja, és emlékezteti az elnököt találkozásukra.

A 15 éve hatalomban lévő Ilham Alijev még április 12-én győzött az általa előrehozott elnökválasztáson, amely már nem is öt, hanem egy alkotmánymódosításnak köszönhetően hét éves elnöki ciklusra adott fölhatalmazást. Alijev helyettese ezen időszakban nem más lesz, mint felesége Mehriban Aliyeva, akit még 2016-ban nevezett ki alelnöknek. Azerbajdzsán politikai helyzetét, az emberi jogok állapotát nemzetközi jogvédő szervezetek évek óta élesen kritizálják, a választások tisztaságát rendre megkérdőjelezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda