szerző:
hvg.hu

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével az Emberség Erejével Alapítvány, mert a pécsi önkormányzat által működtetett Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nem adott bérbe termet a szervezetnek. A bűnösnek kikiáltott ezúttal is Soros György volt.

Az Alapítvány egyúttal azt kéri, hogy tiltsák el a jogsértéstől a kft-t,  és kötelezzék bírság megfizetésére is – írta a taszjelenti.blog.hu.

A pécsi közgyűlés azért támadta az alapítványt, mert forrásokat nyertek a Nyílt Társadalom Alapítványtól. A városi közgyűlés kormánypárti többsége olyannyira buzgó volt a civilellenes rohamban, hogy – bár konkrétan nem nevezte meg az Emberség Erejével Alapítványt – sietve elfogadott egy határozatot, melyben a karitatív szervezetet „Soros-féle kampányközpontnak” állította be. Megrágalmazta azzal, hogy a szervezet célja illegális  migránsok betelepítésének elősegítése, és felszólította a pécsi polgárokat, vállalkozásokat, hogy ne adjanak neki bérbe semmilyen helyiséget – emlékeztetett a blog.

Közben az alapítvány kisebb nehézségek árán irodához jutott: nem mindenkit sikerült megfélemlíteni a jogi kötőerővel egyáltalán nem rendelkező politikai nyilatkozattal. A források elosztása is megtörtént: jutott pénz gyermekklubra, kispályás focikupára, autista emberek megsegítésére, kiállításra és gasztronómiai fesztiválra is - csupa olyan dologra, amit a pécsi közgyűlés kormánypárti képviselői szerint meg kellene akadályozni.

Ezután az Emberség Erejével még márciusban szeretett volna termet bérelni egy rendezvényéhez az önkormányzati tulajdonú Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-től. Hamarosan meg is érkezett az elutasító válasz. Az alapítvány szerint azonban az elutasítás nem más, mint közvetlen hátrányos megkülönböztetés, mely súlyosan jogsértő, ezért fordult az Emberség Erejével az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH), noha .

Érdekesség, hogy ugyanez az önkormányzati cég tiltotta le nemrég Alföldi Róbert fellépését, akinek pécsi előadása így el is maradt. Úgy látszik, gondosan megválogatják, hogy ki fordulhat meg náluk – írta a blog.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség