Legalább már kiderült, mire kérték a pénzt, de hogy mire költötték, az még nem.

Kiperelte az Átlátszó a Magyar Villamos Művektől, mire adott 508 millió forintot a Békemenetet szervező CÖF-nek. A CÖF szóvivői megnémultak, mikor tavaly a támogatásról érdeklődtünk, végül előálltak azzal, hogy a "komplettált egészséges ételek" készítésére, népszerűsítésére költenek a pénzből.

Ez a támogatási kérelemben nem szerepelt, ott gyakorlatilag felsorolták az alapítvány tevékenységeit, a tudományos, kulturális, jogvédő szerepet hangsúlyozva. A CÖF alapító a következő szavakkal kért támogatást:

"Kérem Elnök-vezérigazgató urat, hogy célkitűzésünk megvalósításához járuljon hozzá 508 millió forinttal. Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.”

Az az MVM-es jegyzőkönyekből nem derült ki, hogy miért érezte fontosnak a CÖF támogatását, mindenesetre a "közgondolkodás javítása" ért ennyit.

Még az sem tiszta, mire költötte a CÖF a pénzt, azt külön kikérte az Átlátszó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!