szerző:
hvg.hu

Titkos egyeztetésre hívta péntek késő délután Toroczkai László a Jobbikból azokat, akik vele együtt nem akarnak belenyugodni elnökválasztási vereségébe – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a résztvevők arról tárgyaltak, hogy kiszakadnak-e a Jobbikból, aminek lehetőségéről maga Toroczkai László is többször beszélt az elmúlt napokban.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Toroczkai a Jobbik új vezetése elleni terveit arra alapozza, hogy szerinte tisztességtelen eszközökkel juttatták előnyhöz Sneider Tamást, aki a küzdelemben legyőzte az ásotthalmi polgármestert. A kormánypárti lap szerint a bizalmas egyeztetésen – amelyet egy erdőben található épületben tartottak – részt vett a párt több parlamenti képviselője és a vidéki szervezetek számos emblematikus vezetője, akik Toroczkait támogatják. Ilyen téren a kormánymédia által összeesküvésként tálalt "paktumhajó" ismétlődött meg az erdőben, de ez alkalommal a radikális szárny próbálta kitalálni, hogyan tovább.

Toroczkai keddre ígérte, hogy bejelenti, új formációként vagy a Jobbikon belül belső ellenzéki csoportosulásként folytatják a munkát. 

Közben a Magyar Idők azt állítja: több forrásból arról is úgy értesült, hogy a Jobbik a pénzügyi összeomlás határán van, emiatt a párt gazdasági vezetői radikális intézkedésekkel próbálják csökkenteni a kiadásokat, így mások mellett kiköltöznek a budapesti Bécsi úti kampányközpont épületéből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!