szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Debrecen melletti Bocskaikert egyik utcájában áll egy három éve épült családi ház, az üzemeltető, egy alapítvány, az uniós Darányi Ignác Tervből közel 35 millió forint támogatást kapott vendégház kialakítására.

A HírTV Célpont című műsora szerint a vendégházat tábla is jelzi a kerítésen, de a szomszédok szerint a házat csak egy ember, polgármester rokona, többek szerint a sógornője lakja. Méghozzá életvitelszerűen, reggel megy, este jön, turisták, vendégek nem tesznek így. Tehát a vendégház jó eséllyel nem vendégház, hanem családi ház.

A polgármester, Szőllős Sándor azt mondja, a rokona nem lakik ott, csak a ház körüli teendőket látja el, szerinte a szomszédok látják rosszul, vannak vendégek – utánuk pakol és takarít a rokon.

Korábban a hvg.hu is beszámolt egy vendégházról, amit a vendégeknek eddig nem nagyon sikerült használni, ott a fideszes Hörcsik Richárd unokaöccse. És akkor még Becsó Zsoltról és a hollókői esetről nem is szóltunk, azt is lapunk tárta fel.

(A kiemelt képen Szőllős Sándor, Bocskaikert fideszes polgármester / via Facebook)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Fekete-Győr arra kéri Orbánt, hogy közös videóban biztassák oltásra a magyarokat

Fekete-Győr arra kéri Orbánt, hogy közös videóban biztassák oltásra a magyarokat

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában