szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban a brit Guardian újságírója is így járt, ő azt mondta, ilyen még Oroszországban sem történt vele.

A héten rendezik meg az Európa jövője nevű konferenciát Budapesten, amelyet a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet szervez, előad Szijjártó Péter, Balog Zoltán és Gulyás Gergely is. A fő fellépő azonban Steve Bannon, Trump egykori kampánymenedzsere, a Fehér Ház korábbi főtanácsadója és főstratégája.

Az eseményre regisztrálni kellett, megtettük, de helyhiányra hivatkozva nem engednek be minket.

Köszönjük érdeklődését a 2018. május 23-24-én megrendezésre kerülő Európa jövője elnevezésű nemzetközi konferenciával kapcsolatban. Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen. Az előadások nyomon követésére így is lehetősége lesz, mivel honlapunkon élőben közvetítjük a konferencián elhangzottakat.

Korábban így járt Shaun Walker is, a Guardian egykori moszkvai tudósítója. Walker bejegyzésében hozzátette, nem rémlik neki, hogy történt volna vele hasonló, mint írta, ilyen még Oroszországban sem fordult elő vele.

Frissítés 1.0: az index.hu és a zoom.hu kedden arról írt, hogy az ő munkatársuk is elutasító levelet kapott a konferencia szervezőitől.

Schmidt Máriáék rendezvényén előad a brit szélsőjobb fenegyereke, Milo Yiannopoulos is, azt állítja, az Orbán-kormány hívta meg őt. Az ő előadására külön kellett regisztrálni. Frissítés 2.0: eldőlt, hogy a hvg.hu újságírója erre az eseményre sem kap bebocsátást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!