szerző:
hvg.hu

Sós Csaba szerint ha nincs kiút kettejük magánéleti válságából, az nemcsak az úszó sportolói pályafutására lehet kihatással, hanem közös klubjuk működésére és az Iron Aquatics márkanév alatt futó úszóprogramjukra is.

Hosszú Katinka csütörtök délután Facebook-posztban jelentette be, hogy nem tudták megoldani magánéleti problémáikat, ezért a továbbiakban nem edző-férjével, Shane Tusuppal készül. Még aznap este Tusup kiteregette a családi szennyest: állítja, hogy Hosszú kétszer is megcsalta edzőtársával, Dudás Dániellel.

"Nehéz ilyenkor olyat mondani, ami egyszerre bölcs és megoldásra mutató. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem egyszerűen egy értékes úszóról van szó, hanem világ egyik legsikeresebb versenyzőjéről, személyében pedig egy ritkaságszámba menő nemzeti kincs sorsáról" – mondta az SzPress Hírszolgálatnak az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Sós Csaba nemrégiben már célzott arra, hogy Katinka kijelentéseiben bizonytalanságra utaló jeleket vél felfedezni. "Attól a bajos lépéstől senkinek sem kell tartania, hogy most a Magyar Úszószövetség, vagy szövetségi kapitányként jómagam segítő szándékkal Tusup-pótló megoldásokkal állnánk elő, mert egy olyan klasszisnak, amilyen Katinka, magának kell edzőt választania" – magyarázta.

Sós nem lepődne meg, ha a háromszoros olimpiai bajnok a szokásostól eltérő módon választana versenyeket és versenyszámokat magának, függetlenül attól, hogy ki és mikor lesz az új edzője. "Tartom annyira előrelátónak, hogy bizonyára van B, illetve C terve is, amelyek kellőképpen megalapozottak. Bizonytalansági tényező persze mindig akad, de ha arra gondolunk, hogy a számára kudarcot jelentő 2012-es olimpia után az őt cserbenhagyó Dave Salo helyett az edzőszakmában kezdőnek számító Shane Tusupra bízta a sorsát, nos, bombabiztos választásról bizony akkor sem lehetett beszélni."

Az úszókapitány úgy látja, Hosszú nincs lépéskényszerben, legalábbis egyelőre nem. Szerinte sürgetni, színvallásra késztetni a világért sem szabad, csak segíteni minden elképzelhető eszközzel.

"Nyitva áll az ajtó Katinka előtt, minden kívánságát készek vagyunk teljesíteni. Ha történetesen azt kérné tőlünk, hogy hozzunk le egy csillagot az égről, arra se mondanánk, hogy azt már nem. Egy olyan országban, amilyen a mienk, ahol sportoló, sportvezető és szurkoló is az olimpiai győzelmek bűvöletében él, csak az a kijelentés lehet igazán megnyugtató mindenkinek, hogy Katinka számára továbbra is a 2020-as tokiói olimpia jelenti a nagy kihívást. Ezzel azt akarom mondani, hogy passzolhat akár mindent is idén, ha a jövő évi világbajnokságon egy olyan Hosszú Katinkát láthatunk, mint akit tavaly a budapesti diadalai után egy ország emelt volna vállára. Nem áll szándékomban túlságosan rózsás képet festeni, ezért azt sem titkolhatom, hogy év közben minden edzőváltás erős kockázati tényezőt jelent. A rizikófaktort csak felerősítheti az a tény, hogy a »mi Katinkánk« mögött több mint két évtizedes versenyzői korszak áll" – mondta a szövetségi kapitány, aki úgy gondolja, hogy az Iron Aquatics úszóklub sincs jó helyzetben, mert Tusupot, a műhely motorját a kínos eset távozásra késztetheti Magyarországról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyanús pénzmozgások miatt jelentette fel egy volt tagja a Jobbikot

Gyanús pénzmozgások miatt jelentette fel egy volt tagja a Jobbikot

Pokolgép ölhetett meg tíz embert egy krími iskolában

Pokolgép ölhetett meg tíz embert egy krími iskolában

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

„Ebben az országban már szinte mindenki megosztónak számít” – Geszti Péter a kkv-k marketingjéről

„Ebben az országban már szinte mindenki megosztónak számít” – Geszti Péter a kkv-k marketingjéről

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén