szerző:
Tetszett a cikk?

A kormányból kihullott, kormánybiztossá átminősített Simicskó István olyan gondolatmenetet produkált a Tv2 élő adásában, hogy még Mikola Szinglihorda István is elismerően csettintene. Lesz stratégia a fiatalok hazafivá nevelésére, és az önkormányzati telkeken kialakított lőterekre járhatunk majd közösségi lelkületet elsajátítani vetélkedők és lövöldözés közben. Hiszen dúl az „ellentrend”, ami már csak abból is látszik, hogy még a hungarikumokat sem tudjuk felsorolni ebben a liberális fertőben.

Az egykori honvédelmi miniszter Simicskó István természetesen a Mokka című műsor kanapéján kapott lehetőséget arra, hogy kifejtse, mit fog csinálni a „hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztosként”.

Ennek tisztázását onnan indította, hogy látjuk, napjainkban milyen „mértékűvé vált nyugati országokban a liberalizmus, a szabadelvűség. „Egy németországi felmérés azt mutatja, hogy a fiatalok közel 40 százaléka szingli életmódot akar folytatni” – folytatta teljes elszánással, hozzátéve rögtön ehhez, mennyire nehézzé vált a hadseregek utánpótlása.

Egészséges nemzettudat-stratégia készül

Na, de itt jön képbe ő, a kormánybiztos, akinek az a feladata, hogy megalkossa annak stratégiáját, hogyan lehet a magyar fiatalokat „hazafias elkötelezettségre” nevelni, bennük „egészséges nemzettudatot kialakítani”. „Ezen keresztül erősíteni a honvédelem és társadalom kapcsolatát”, kialakítani ezt az identitástudatot – magyarázta.

Ehhez koordinálni kell, hiszen ebbe ez az oktatástól a honvédelemig sok minden beletartozik, így ez egy „szép feladat” – bizonygatta a jobb napokat látott Simicskó. Akinek nem lesz könnyű dolga, hiszen ezeket az értékeket fenyegeti az „ellentrend”, amit ma látunk a nyugati világban, ezért már kevéssé kötődnek ezekhez a fiatalok.

Ejnye, még a hungarikumokat sem tudjuk

Itt a néző már komolyan félni/aggódni kezdett a fiatalokért, nem véletlenül: a közoktatás rendszerében helyezné el a lelkes kormánybiztos a hazafias nevelést, a honvédelmi tudatot, felemlítve konkrét tantárgyakat, amikbe becsempészve adnák át a nemzeti érzületet.

Példaként a brit kadétrendszer említette, amelyben a fiatalok, ha szükség van rájuk, bevonhatóak közfeladatokba. Jött is az ötlet: Simicskó rögtön a hétvégi szilvásváradi esőzés miatt vetette volna be őket „közösségi cselekvésként”. Ezért dolgozik, hogy megszólítsák a fiatalokat, hogy legyen ott a „lelkükben” mindez.

Hány állampolgár tudná felsorolni a hungarikumokat? – vetette fel a döntő érvet arra, hogy sehol nem vagyunk hazafias gondolkodás fronton.

Lőegyletekben szívhatják magukba a katonai pályára motiváló érzületet

Itt már végképp nehéz volt szavakat találni a szürreálisba fordult interjúra, de jött a végső csapás, amikor Istenes László rákérdezett, hogy mindez igény-e majd beruházásokat is. Egyszeri néző asszociációiban azonnal felrémlett egy kantáros nadrágos gázszerelő alakja, mikor csattant a „természetesen tartoznak” beruházások a remek ötletekhez.

Csakhogy települési szinten: a hazafias okítás lehetőségét honvédelmi sportközpontok, elsősorban lövészetre épülő lőegyletek jelentik majd. Ezek azonban nem iskolákban, hanem önkormányzati telkeken fognak megépülni – jelentette ki.

Ezek igazi közösségi terek lesznek, „vetélkedőkkel, küzdősportokkal”. Miközben ezzel a védelmi rendszerünket erősítjük a honvédelmi ismereteken keresztül, egyben kedvet csinálva a katonai pályához – jutott a végére. Ahogy a Tv2 lekeverte a beszélgetést: erről még sokat fogunk beszélni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Simicskó átlényegül
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Vérhigítóval és vitaminnal kezelte magát a Semmelweis Egyetem koronavírusos rektora

Vérhigítóval és vitaminnal kezelte magát a Semmelweis Egyetem koronavírusos rektora