szerző:
hvg.hu

Nem mértek nagy koncentrációt semmilyen veszélyes anyagból.

Szerdán kigyulladt és leégett a Ramiris Europe Kft. raktára Budpesten a XIII. kerületben a Frangepán utcában. A füstöt egész Budapestről, és az agglomeráció egy részéből is látni lehetett.

Az izzó-parázsló részeken még csütörtök reggel is utómunkálatokat végeztek a tűzoltók, akik egy videót is közzétettek az oltásról, csütörtökön délután pedig azt közölték, hogy a háromezer négyzetméteres raktárhelyiséget a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók négy órán keresztül oltották, a lángok eloltásán összesen százhuszonhárom tűzoltó dolgozott harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval, de a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel is besegített.

A tűz miatt több száz méter magas füstoszlop alakult ki, ami a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt.

Bár a környéken lakók erős, vegyszerszagú füstre panaszkodtak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy a fővárosi mobil labor mindvégig a helyszínen volt, a szakemberek pedig több ponton végeztek méréseket és vizsgálták a levegőben az egészségre káros anyagok jelenlétét.

A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki.

A katasztrófavédelem elküldte a mérések adatait a hvg.hu-nak, ebben pedig az olvasható, hogy a környékbeli utcákban mind szerdán délután, mind éjfél után csak az oxigén és a szén-dioxid koncentrációja volt kimutatható a levegőben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!