szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mértek nagy koncentrációt semmilyen veszélyes anyagból.

Szerdán kigyulladt és leégett a Ramiris Europe Kft. raktára Budpesten a XIII. kerületben a Frangepán utcában. A füstöt egész Budapestről, és az agglomeráció egy részéből is látni lehetett.

Az izzó-parázsló részeken még csütörtök reggel is utómunkálatokat végeztek a tűzoltók, akik egy videót is közzétettek az oltásról, csütörtökön délután pedig azt közölték, hogy a háromezer négyzetméteres raktárhelyiséget a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók négy órán keresztül oltották, a lángok eloltásán összesen százhuszonhárom tűzoltó dolgozott harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval, de a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel is besegített.

A tűz miatt több száz méter magas füstoszlop alakult ki, ami a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt.

Bár a környéken lakók erős, vegyszerszagú füstre panaszkodtak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy a fővárosi mobil labor mindvégig a helyszínen volt, a szakemberek pedig több ponton végeztek méréseket és vizsgálták a levegőben az egészségre káros anyagok jelenlétét.

A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki.

A katasztrófavédelem elküldte a mérések adatait a hvg.hu-nak, ebben pedig az olvasható, hogy a környékbeli utcákban mind szerdán délután, mind éjfél után csak az oxigén és a szén-dioxid koncentrációja volt kimutatható a levegőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet