szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gulág-emlékművet avattak a III. kerületben, a miniszterelnök pedig avatóbeszédet mondott. De többnyire a brüsszeli bürokraták ellen beszélt.

Beszéde elején Orbán a Gulágra elhurcoltakról, az ártatlan áldozatokról és a túlélőkről, a hazatértekről szólt, majd rátért az aktuálpolitikára.

Szerinte a mai állapotokat nem természetesnek, sokkal inkább kivételesnek kell tekintenünk, kegyelmi állapotnak, amit csak úgy tarthatunk fenn, ha elszántak vagyunk. Meglátása szerint Európa korszakalkotó eszmék és világpusztító ideológiák hazája egyszerre, a nemzetiszocializmus, a nemzetközi kommunizmus és a népeket gyarmati sorba terelő modern imperializmus is tőlünk nyugatra ütötte fel a fejét először.

Legyünk büszkék arra, hogy Magyarország olyan ország, amely sohasem termelt ki elnyomó ideológiákat, és nem akart senki gyarmati sorba terelni. A mi népünk a józan emberek országa. Tudja, hogy a békesség, szabadság, függetlenség nem csak nekünk fontos, elismeri mások jogát is erre.

Kijelentette, nincs emberarcú kommunista rendszer, a kommunizmus valódi arcát Gulágnak hívják, majd hozzátette, Marx és Lenin szelleme még ma is felsejlik Európában, a kommunista vezérek szobrai néhány európai politikus fejében még ma is állnak.

Beszélt az olasz választásokról is, már nem csak Magyarország, Olaszország sem akar bevándorló ország lenni, de szerinte az olasz választások eredményét sokan meg akarták akadályozni. „Magyarország legnagyobb értéke a szuverenitása” – tette hozzá. Épp ezért minden zavaros ideát, idegen hatalmat szolgáló tervet a határon kívül kell tartani szerinte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve