szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CÖF világuralom-szakértője nyilván nem hagyhatta szó nélkül a menekültek világnapján elfogadott Stop Sorost, illetve az Alaptörvény-módosítást.

ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a "Stop Soros"-törvénycsomag és az alaptörvény hetedik módosításának elfogadásával Magyarország függetlensége stabilabb alapot kapott, írja az MTI.

A szakértő, aki korábban azt mondta, Soros világuralomra tör, a köztévé csütörtöki műsorában úgy fogalmazott: "a módosított alaptörvény biztosabb védelmet nyújt a Brüsszelből érkező önkényes rendelkezésekkel szemben".

Az alaptörvény-módosítás szerint ha Magyarország szuverenitását sértő döntés születik Brüsszelben – például egy felső határ nélküli kvótarendszerről –, Magyarország Alkotmánybírósága vizsgálhatja Brüsszel hatáskörén való túlterjeszkedését – magyarázta ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette, a törvénynél a jogalkotó összegezte a bíróságok gyakorlatát, a nemzeti konzultációkat, továbbá a népszavazás eredményeit is felhasználva hozta létre a tényállást.

Az Országgyűlés szerdai gyűlésén elfogadott "Stop Soros"-törvénycsomag értelmében büntető törvénykönyvi tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása. Az alaptörvény hetedik módosítása kimondja: az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Az Amnesty rettenetes támadásnak nevezte a törvénycsomagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon