szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lepődött meg azon, hogy Orbán felkérte, legyen része ő is a testületnek, ami a revíziót elvégzi. Igaz, hozzátette, mivel nem jogász, nem hiszi, hogy a szövegezésbe bele tudna szólni, de tudja, hol szorít a cipő.

A Fidesz alelnöke, Németh Szilárd volt az ATV csütörtök esti műsorának vendége annak apropóján, hogy őt is bevette Orbán az alkotmányrevízióval foglalkozó testületbe.

Németh Szilárd azzal kezdte, hogy ő nem jogász, ezért a szövegezésbe nem hiszi, hogy bele tudna szólni, így csak a tapasztalait tudja elmondani, illetve hogy egy-egy kérdésben hol szorít a cipő.

A Fidesz-alelnök szerint a revízió ellenére az Alaptörvény gránitszilárdsága megvan továbbra is, de mint mondta, a világ újabb helyzet elé állítja az országot, amire pedig reagálni kell.

Németh arról is beszélt, hogy a revíziót sok ember vitatja majd meg, de ő személy szerint egy szélesebb körben zajló, "emberekkel való konzultációt" is el tud képzelni, mert, tette hozzá, a bevándorlással kapcsolatos elképzeléseik, a Stop Soros is egy-egy ilyen konzultáción kristályosodott ki.

A kérdésre, hogy a konzultáció esetleg újból levelezős formában történhet-e meg, Németh azt válaszolta, "ez egy jól bevált formula", de hangsúlyozta: "nyilván nem jogi kérdésekben fogjuk megkérdezni az emberek véleményét, hanem arról, hogy mit gondolnak erről az egészről, hogy szeretnének élni".

Az Index megjegyzi, arról, hogy újabb nemzeti konzultáció jöhet, már május végén beszélt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást

Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást