szerző:
Szlavkovits Rita
Tetszett a cikk?

Megalakult Ásotthalmon a Mi hazánk mozgalom, a jövő hónapban társadalmi vitára bocsájtják a programot. Az alapító okiratuk augusztus 20-ra készül el, akkor párttá alakulnak.

„Elegem van az összes pártvezetőből” – ezzel nyitott Toroczkai László a mozgalom zászlóbontásnak nevezett fórumán, ahol közel ezer szimpatizáns előtt beszéltek a Jobbikot elhagyók. Novák Előd inkább moderált, míg Dúró Dóra a programjukról beszélt, de azt is bejelentette, hogy marad parlamenti képviselő, ahol már új pártjuk szellemiségének megfelelően fog dolgozni.

„A pártelnököket fizetett munkatársak veszik körül, akik minden mozdulatukat irányítják”  - fogott bele Toroczkai László a leendő párt programjába. Az itt ismertetett tervek nem voltak túlságosan bő lére eresztve, annyi kiderült, hogy sallangoktól mentes politikai szervezetet akarnak létrehozni, amelynek foglalkoznia kell a kivándorlással, a magyar népesség csökkenésének megállításával.

©

A kivándorlást szerintük azzal lehetne megállítani, ha a tőkeerősebb cégek a munkavállalók munkakörülményeinek javítására is áldoznának, ezzel kellene a munkaerőhiányt leküzdeni. Sürgős lenne szerintük a devizahitelesek problémáinak a megoldása is. Volt azért néhány keményebb kiszólása is a jövendő pártelnök- zászlóbontó Toroczkainak:

„A kisfiú, az kisfiú. Nálunk Ásotthalmon kitiltottuk az óvodából azokat, akik az ellenkezőjét próbálnák tanítani, ez, reméljük, így lesz majd egész Magyarországon. És reméljük, hogy nálunk nem épül mecset, mint Szabadkán.”

Szombaton a mozgalom megalakítását jelentették be a Jobbikból kilépők, a program társadalmi vitája után, augusztusban alakulnak párttá, amely már az EP és az önkormányzati választáson is indít  jelölteket.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!