szerző:
hvg.hu

Ismét beszélt az RTL Klub Híradójának az a fiatal, akit gyerekként többször megerőszakolt és megvert nevelőapja. A hittantanárként dolgozó férfi nemrég előzetes letartóztatásba került, hogy szexuálisan bántalmazott két kislányt.

Azért mesél az átélt szörnyűségekről, hogy könnyítsen a lelkén – mondta az RTL Klub Híradójának a 22 éves fiatal, akinek korábban nevelőapja volt a férfi, akit hívő embernek ismertek. "Napi szinten olvasott Bibliát, a szomszédok is, ismerősök is úgy ismerték meg, mint egy felelősségteljes, szeretetteljes nevelőszülő. (…) Nem egyszer szóltam neki, hogy hagyjon békén, nem szeretném, ne bántson. Volt, hogy hátrakötötte a kezeimet, rám ült" – mondta a fiú, akivel hat-hét éves korában erőszakoskodott a férfi.

Volt, hogy ajándékokat ígért a fiúnak, ha megteszi, amit kér. De előfordult, hogy már vásárlásból hazafelé bántotta. "Az utcán elvitt akár egy bokorba… ez nem csak este történt meg, hanem fényes nappal is."

Előfordult, hogy megfenyegette egy fiút, amit időnként úgy próbált becsomagolni, mintha nevelőszülőként, játékból tenné. A fiú az átélt borzalmaktól teljesen összezavarodott. "Rettegtem attól, hogy ne váljak ugyanolyanná, mint ő, olyasmiket tegyek, mint ő. Ezzel ő nyerne."

A hétköznapjait egy idő után már a rettegés töltötte ki. "Tudtam, hogy aznap mi fog következni: vagy verés, vagy erőszak. Imára kulcsoltam a kezeimet, bebújtam a takaró alá, és imádkoztam, hogy ne legyen semmi."

A fiú évekig tűrt, mielőtt beszélni kezdett volna a történtekről. Miután az anyja megértette, mi történt vele, minden könnyebb lett számára. Ma már azon gondolkodik, hogyan tudna segíteni a sorstársain.

A nemrég előzetesbe került férfi az Esztergomi Hittudományi Főiskola hallgatója, az intézmény a Híradóval azt közölte: nem tudtak a korábbi bűncselekményéről. Most fegyelmi eljárást indítanak ellene.

A férfit a székesfehérvári egyházmegye főiskolai hallgatóként közvetítette ki abba a tatabányai iskolába, ahol a kislányokat bántalmazta. Az RTL Klub újra megkérdezte az egyházmegyétől, hogyan lehet, hogy nem ellenőrizték a férfi múltját, de nem most sem kaptak választ.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Megszólalt a molesztáló hitoktató nevelt fia, akit többször megerőszakolt nevelőapja

Sokkolta, hogy újra gyerekek közelébe kerül – ezt mondta az RTL Híradónak a molesztáló hitoktató nevelt fia, akivel éveken keresztül erőszakoskodott a férfi. Korábban hat évet ült börtönben, mert többször megerőszakolta az akkor még kiskorú fiút. A hitoktató egy tatabányai iskolában is molesztálni próbálta 7 és 9 éves tanítványait, ezért előzetes letartóztatásba került.