szerző:
hvg.hu

Egy szerda esti kormányhatározat biztosít 4 milliárdot Gulyás Gergelynek az ingatlanvásárlásokra.

A kormány szerda este közzétett határozatában engedélyezte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

a világörökség védelmével összefüggésben az államot megillető elővásárlási jog gyakorlásának céljára a szabad előirányzatot meghaladóan, legfeljebb 4 000 000 000 forint összegben kötelezettséget vállaljon.

A pénzügyminiszternek július 11-éig át kell utalnia a Miniszterelnökség számlájára az összeget.

A lehetőséget 2017 végén teremtették meg, hogy nyolc világörökségi helyszín mintegy 80 000 ingatlanára az állam tehesse rá a kezét, ha a jelenlegi tulajdonos el akarja azt adni. Nagy vitákat váltott ki az is, hogy az állam értékes lakásokat vagy tokaji pincéket akarhat megszerezni.

A mostani kormányhatározatból nem derül ki, hogy mely ingatlanok esetében akarnak élni az állam elővásárlási jogával, ami miatt fel kell emelni az erre szánt összeget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!