szerző:
hvg.hu

Patyi András, vagy ahogy Orbán Viktor hívja, a bírságbajnok, már nem az NKE rektora, de nem kell félnie, hamarosan megint három intézmény élén állhat: az NVB és az Államreform Bizottság mellett ő lehet a Közigazgatási Felsőbíróság élén is.

Központosításban már Orbánt idézi az a Patyi András, akit a kormány kinézett a létrehozandó, sok kényes kérdésben döntő – ilyenek lehetnek a közérdekű adatigénylések – Közigazgatási Felsőbíróság élére – írja a HVG. Patyi, aki amúgy a közigazgatás egyik leginkább szakavatottabb szakértője, és akit Orbán Viktor csak bírságbajnoknak nevezett egy videó tanúsága szerint, egy kézbe fogta össze az általa elnökölt Nemzeti Választási Bizottság (NVB) rendjét. Az üléseken jelzi, milyen döntést vár el, és azt általában meg is szavazza a kormánypárti tagokból összeálló többség. Egyes esetek azt mutatják, Patyi megpróbál megfelelni a kormány elvárásainak: ilyen volt a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás kopaszok általi ellehetetlenítése idején kialakított álláspontja, vagy a választás előtt kiadott állásfoglalás a területi listákról, amely által nehezebb volt visszaléptetni az ellenzéki jelölteket. A nagy álláshalmozó Patyi ma lemondott az NKE rektori címéről, így az Államreform Bizottság elnöki szerepe mellett megmarad a három vezető funkciója, ha a Közigazgatási Felsőbíróság élére is odakerül.

További részletek az e heti HVG-ben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!