szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktort a kampány alatt megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság, az elnök emiatt pironkodva sajnálkozott Orbánnak. Patyit Orbán stábja buktatta le.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjainál korábban kiverte a biztosítékot, hogy Patyi András, a bizottság elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként Orbán Viktor mellett feszít, mikor a miniszterelnök átadta az egyetem új campusát. Akkor még csak a képek voltak nyilvánosak. A testület tárgyalta Patyi függetlenségének kérdését, de az ellenzéki beadványt 21-6 arányban leszavazták.

Most viszont felkerült Orbán Viktor Facebook-oldalára egy videó a kampányról, amivel nagyon kínos helyzetbe került Patyi: a videó kettőjük párbeszédével indul:

Orbán Viktor: Olvasom az újságban, hogy a Patyi megbírságol. Én ezt látom.

Patyi András: Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr.

Snitt, újabb beszélgetés:

Orbán Viktor: Tóni, gyere, rosszul tudjuk, hogy a Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van?

Patyi: ÉÉÉN?

"Tóni" (alighanem Rogán) válasza nem hallatszik. Utána még csevegnek, ahol Orbán tovább zrikálja Patyit azzal, hogy "bírságbajnok".

Orbán Viktort azért büntette meg az országos listát állító pártok delegáltjaival jócskán kibővült NVB, mert óvodás gyerekek közt kampányolt. A helyi választási bizottság ezt nem tartotta kifogásolhatónak, az NVB-s delegáltak többsége viszont igen. Orbán 345 ezres bírságot kapott.

Megkérdeztük Patyi Andrást, hogy a videóban hallható bocsánatkérés után nem mond-e le az NVB-elnöki posztjáról, ha válaszol, a cikket frissítjük. Az Orbán-videó többi része is nagyon szórakoztató, arról itt írtunk bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Fotó: kék rózsát állítottak elő kínai kutatók

Fotó: kék rózsát állítottak elő kínai kutatók

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen